Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Länkar

SNIPA-05: Bryggare Ilja & Pelle

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pilsnermalt

25,0

Centennial

10,2

40

75

 

 

Centennial

10,2

40

60

 

 

Centennial

10,2

20

45

 

 

Fuggle

5,1

40

45

 

 

Fuggle

5,1

90

30

Ljus karamellmalt

1,5

East Kent Golding

5,8

75

10

 

 

Cascade

5,0

175

0

 Vetemal

 4,5

Styrian Golding

1,7

240

0

 

 

 

 

 

 

Totalt

31,0

Beräknat BU

38

 

 

 

 

 London III

 

 Slurry

 

160 liter vatten värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 120 liter till ett OG 1066. Tappades vid FG 1011.

Bryggningen var ett expriment med humledoser. Samma humle användes som i orginalreceptet men portionerades denna gång i mindre steg. Totalt sett är detta den mest humlerika brygd vi gjort. 6g. / l. Koktid 90 min.

SNIPA står för Stavsnäs Natural IPA. 05 är årgången på denna traditionella höstbryggning på Uno’s Stavsnäsvatten.
London III gästen var ett nytt tillskott i bryggningen. En äkta överjäst ale-jäst med tjockt segt skum. Jäsningen tog denna gång 16 dagar, vilket kan ha berott på jästen eller den låga temperatur som kom sig av en köldknäpp över tre dagar. Temeperaturen var som lägst 16 grader under tre dagar.