Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Lšnkar

Horseman Viking: Bryggare Micke

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

15,0

Chinook

13

105

60

Vetemalt

1,5

East Kent Golding

5,2

200

15

Mörk karamellmalt

1,0

Styrian Golding

1,7

155

0

Belgisk

special B

0,5

East Kent Golding

 

5,2

83

0

 

 

 

 

 

 

Totalt

18,0

Beräknat BU

47

 

 

 

 

 

 

 

 

120 liter vatten värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 104 liter till ett OG 1050.

Brygden var riktigt besk och elak vid upptappningen. Efter sekundär-jäsningen hade beskan mildrats och ölet blev en succsse hos kvinnorna. Skummet var tjockt som vispad grädde och trots all beska var den rund i smaken.