Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Lšnkar

Horseman Viking II: Bryggare Micke

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

18,0

Chinook

13

100

60

Vetemalt

1,8

East Kent Golding

5,2

150

60

Mörk karamellmalt

1,3

Styrian Golding

1,7

226

0

Belgisk

special B

0,6

East Kent Golding

 

5,2

85

0

 

 

 

 

 

 

Totalt

21.7

Beräknat BU

46

 

 

 

 

 

 

 

 

150 liter vatten värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 130 liter till ett OG 1052.

I ett försök att minska ner på beskan, jämfört med förra Horseman Viking brygden, användes mindre bittergivare, men samtidigt gjordes 15 minuters givaren om till en 60 minutare. Resultatet gjorde ingen skillnad på smaken, och tur var det för första receptet blev riktigt bra.