Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Lšnkar

Olympic Bitter: Bryggare Uno

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

25

Centenial

10,2

26

85

Vete malt

0,5

Chinook

13

78

60

Ljus karamellmalt

1

East Kent Golding

6,2

100

30

Mörk karamell

3

East Kent Golding

6,2

170

10

Chocklad malt

0,3

Styrian Golding

?

85

0

Belgisk

special B

0,6

East Kent Golding

6,2

170

0

Total

30,4

Cascade

7,2

90

0

 

 

Bräknat BU 38

 

 

 

210 liter vatten och 25 gram gips värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 170 liter till ett OG 1052.

Brygden blev en mörk och besk rackare. Smakades av efter fyra veckor men skulle nog behöva två veckor till innan den är som bäst.