Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Länkar

Pampas Viking: Bryggare Micke

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

16

Magnum

15

35

60

Mörk

Karamellmalt

1,3

East Kent Golding

6,0

90

30

Ljus karamellmalt

1,4

East Kent Golding

6,0

50

10

Chocklad malt

0,2

Styrian Golding

 

4,5

50

10

 

 

East Kent Golding

6,0

75

0

 

 

Styrian Golding

4,5

75

0

 

 

Cascade

5,7

50

0

 

 

 

 

 

 

Totalt

18,9

Beräknat BU

36

 

 

 

 

 

 

 

 

120 liter vatten värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 100 liter till ett OG 1048.

En mörkare variant av Norrsundabryggarnas Pampas Bitter. Orginalet bryggs på Pilsnermalt men denna gång användes Pale Ale malt. Brygden blev mörkare och att kalla den en bitter vore att överdriva lite. Dock så, ölet blev en mycket behaglig dryck.