Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Länkar

RasBeery: Bryggare Micke Uno Pelle

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

23,8

Chinook

14,4

24

75

 

 

Centenial

10,2

37

60

Carared

2,5

Centenial

10,2

37

45

Mörk karamellmalt

0,8

Mt. Hood

6,9

80

30

 Caraamber

 1,7

Styrian Golding

1,7

150

10

 

 

 Cascade

 5,1

150

5

Totalt

28,8

Tettnanger

3,2

220

0

 

 

 APA jäst

 

 Slurry

 

RasBeery är en brygd med flera ändringar jämfört med tidigare brygder. Koktiden var 1 tim. 30 min. Första bittergivaren lades i 15 minuter in på koket, sedan portionerades övriga bittergivare i små steg tills vi nådde önskat BU, 32. Antalet gram humle per liter har också ökat jämfört med tidigare brygder. Denna gång blev det 5 gram per liter.

Kallvolymen blev 148 l. till OG 1052.

Vid kokstart hade vi i en hemlig mängd vildhallon. Därav namnet på vårt öl.

RasBeery är det mest smakrika öl vi bryggt. Frisk och stor smak med ett inslag av frukt i olika riktningar. En favorit!