Bryggeriet - Teknik - SM-2005 - SMÖF-2006 - SM-2008 - SMÖF-2008 - SM-2009 - Bilder - Recept - LänkarSMÖF står för "Söderbärke Mikro-Öl Festival" och är en årligen återkommande festival med god öl som tema. SMÖF 2006 var en stor framgång med över hundra olika ölsorter från Sveriges främsta Mikro-bryggerier. Draupner stod för festivalölet och bryggde hela dagen utanför entren. Nyfikna besökare fick en inblick i bryggningsprocessen och kunde ställa sina frågor om hur vatten så framgångsrikt kan förädlas till god öl.
Se bilden i ett större format.
Vagnen på plats i Söderbärke.
Uno och Ilja förbereder inmäskning. Som vanligt när Ilja är i farten så flockas kvinnorna. För att trycket inte skulle bli för hårt så löste Ilja problemet. Han skrämde bort tjejerna genom att sätta dom i arbete varje gång de dök upp. Dom fick både röra i mäskkaret och pumpa vatten i ångpannan.
Se bilden i ett större format.
Inmäskning av dagens maltblandning.
Besökarna fick ett glas av vårt festivalöl direkt i entren. Serverat från Draupners mobila bar. Festivalölet blev mycket uppskattat och många lovord hördes under kvällen. Vi hade bryggt en Engelsk Ordinary bitter som baserats på SM-guld vinnaren Bitter Cold.
Se bilden i ett större format.
Söderbärke Festivalöl från Draupner blev mycket uppskattat.
Dagens brygd, en Dubbelbock, tappas här på jästunna. Nyfikna gäster suckade besviket när det fick höra att ölet inte skulle vara klart att dricka förrän om fyra veckor. Dubbelbocken brygdes med stegmäskning i tre olika steg. Detta var vårat första stegmäskningsförsök så vi väntar nu spänt på resultatet.
Se bilden i ett större format.
Snart återstår bara diskningen innan vi välförtjänta kan gå och ta en öl.
Inne i Folketshus underhölls besökarna av musik och god öl. Över femhundra öl-älskare under samma tak som pratade öl eller dansade till Irländsk "salsamusik". En stor eloge till "Malte Söderbärke ÖlVänner" som arrangerade denna lyckade festival!
Se bilden i ett större format.
Glada och nöjda besökare.

Tillbaka till startsidan.