Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Länkar

SNIPA: Bryggare Micke

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

22,0

Centennial

10,2

90

60

Vetemalt

4,5

Fuggle

5,4

50

60

Ljus karamellmalt

1,0

East Kent Golding

6,0

50

10

Belgisk

special B

1,5

Cascade

5,1

105

0

 

 

Styrian Golding

3,5

130

0

 

 

 

 

 

 

Totalt

29,0

Beräknat BU

41,2

 

 

 

 

 

 

 

 

150 liter vatten värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 120 liter till ett OG 1060.

SNIPA står för Stavsnäs Natural IPA. Vattnet är från Unos brunn och bryggningen var sedan länge efterlängtad.
Vid upptappningen kunde vi njuta av en doft av Napoleon-bakelse och glädjas åt ett vackert öl. Ser fram emot första provsmak i mitten på november.