Bryggeriet - Teknik - Bilder - Recept - Länkar

SNIPA-VR: Bryggare Micke Uno Ilja

Malt

Kg.

Humle

Alfa

Gram

Tid

Pale ale malt

22,0

Centennial

10,2

80

60

 

 

Fuggle

5,4

50

60

Ljus karamellmalt

1,0

East Kent Golding

6,0

50

10

 

 

Cascade

5,1

78

0

 

 

Styrian Golding

3,5

90

0

 

 

 

 

 

 

Totalt

23,0

Beräknat BU

45

 

 

 

 

 London 1028

 

 Slurry

 

120 liter vatten värmdes till 80 grader. Gav en slutvolym på 80 liter till ett OG 1066.

Vid OG 1080 avbröts lakningen och vi spädde sedan till 1066. Resterande malt blandades med ny malt för att brygga vidare på vår Bitter Cold. Därav den lilla volymen slutprodukt

SNIPA står för Stavsnäs Natural IPA. VR betyder Version Rosersberg. Vattnet är från Unos brunn i Stavsnäs och hade transporterats till Rosersberg för denna bryggning.
Jäsningen stannade på 1018 och vi var tvungna att tappa upp även fast vi tänkt oss gå ner till 1014. Till SM var den inte riktigt färdiglagrad